Tuleeko pelastuneita olemaan paljon?

Kun ottaa huomioon että kristitty nimellä kulkevia uskovia on ollut n. kahden tuhannen vuoden aikana suuri joukko, ja tälläkin hetkellä on, niin luulisi että pelastuneitakin on paljon? Raamattu tuntuu olevan kovasti eri mieltä asiasta.

Messias itse sanoo:

(Matt.7:14) "mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät."

(Matt.22:4) "Sillä monet ovat kutsutut, mutta harvat valitut." "

Messias sanoo että harvat löytävät tien elämään. Mikä on tie?

(John.14:6) "Jeshua sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani."

Mikä on elämä? (Matt.19:17 loppuosa) "Mutta jos tahdot päästä elämään sisälle, niin pidä käskyt." "

Miksi ihmiskunnalle tapahtui syntiinlankeemus? Koska Aatami lankesi syntiin, eli tottelemattomuuteen Eevan kautta. Eevan taas houkutteli tottelemattomuuteen Saatana. Tottelemattomuus Luojaa kohtaa on siis kaiken pahan alku.

(Room.5:19) "sillä niinkuin yhden ihmisen tottelemattomuuden kautta monet ovat joutuneet syntisiksi, niin myös yhden kuuliaisuuden kautta monet tulevat vanhurskaiksi."

(1John.3:8) "Joka syntiä tekee, se on Saatanasta, sillä Saatana on tehnyt syntiä alusta asti. Sitä varten Eloah'n Poika ilmestyi, että hän tekisi tyhjäksi Saatanan teot."

Kun vakoojat palasivat takaisin luvatusta maasta, käski Luoja vallata sen, mutta maan olosuhteista ja kansasta kuullessaan kaikki muut alkoivat vastustaa Luojan käskyä, lukuunottamatta Joosuaa ja Kaalebia. Suuresta joukosta pääsi luvattuun maahan, vain kaksi henkeä, koska he olivat kuuliaisia Luojan tahdolle.

(4Moos.14:38) "Mutta Joosua, Nuunin poika, ja Kaaleb, Jefunnen poika, jäivät eloon niistä miehistä, jotka olivat käyneet maata vakoilemassa."

(Hebr.4:3) "Koska siis varmana pysyy, että muutamat pääsevät siihen, ja ne, joille hyvä sanoma ensin julistettiin, eivät päässeet siihen tottelemattomuuden tähden,"

(Hebr.4:11) "Ahkeroikaamme siis päästä siihen lepoon, ettei kukaan lankeaisi seuraamaan samaa tottelemattomuuden esimerkkiä."

Sama juttu oli muinaisen Israelin kuninkaiden kanssa. Hyvin harva halusi totella Luojan käskyjä ja määräyksiä kaikessa. Daavid, Salomo, ja Hiskia tulee mieleen. Tietysti Daavidilla ja Salomolla oli omat lankeemuksensa, mutta ainakin Daavidista Raamattu sanoo, että hän oli Eloah'n mielen mukainen mies.

Jos luet läpi koko vanhan testamentin, niin huomaat kuinka ihmiset elävät enimmäkseen Luojan tahdon vastaisesti, muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta.

Kerta kun vanhanliiton aikana asiat olivat näin, niin miten ne olisivat muuttuneet uuden liiton aikanakaan, kun ihmisen perusluonne ei ole muuttunut miksikään? Lihan mieli on vihollisuutta Luojaa vastaan. Niin sanotaan Raamatussa.

(Luuk.18:8 loppuosa) "Kuitenkin, kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän uskoa maan päältä?""

Jos pelastuvia on paljon uuden liiton aikanakin, niin miksi sitten Messias epäili, että löytääkö hän uskoa, kun tulee takaisin maahan? Maailmassa on paljon kaikenlaisia uskomuksia ja uskontoja. Ja erilaisia suuntauksia kristinuskossa, mutta todella vähän pelkästään Raamattuun perustuvaa uskoa.

(Apt.24:15) "ja pidän sen toivon Eloah'iin, että on oleva ylösnousemus, jota nämä itsekin odottavat, sekä vanhurskasten että vääräin."

(Ilm.20:5) "Muut kuolleet eivät vironneet eloon, ennenkuin ne tuhat vuotta olivat loppuun kuluneet. Tämä on ensimmäinen ylösnousemus."

(Ilm.20:7-8) "Ja kun ne tuhat vuotta ovat loppuun kuluneet, päästetään saatana vankeudestaan, ja hän lähtee villitsemään maan neljällä kulmalla olevia kansoja, Googia ja Maagogia, kootakseen heidät sotaan, ja niiden luku on kuin meren hiekka."

Toisessa ylösnousemuksessa, elikkä vääräin ylösnousemuksessa henkiin herätettävät ihmiset villitsee Saatana, koska he ovat tottelemattomia ja hänen vallassaan. Ja niitä on todella paljon, koska sanotaan että niiden luku on kuin meren hiekka. Siis käsittämätön määrä ihmisiä.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita