Israelin valtion perustaminen Messiaan tulemuksen merkki

Jeshua esittää seuraavan vertauksen heti sen jälkeen, kun kertoo Ihmisen Pojan tulevan suurella vallalla ja kirkkaudella:

(Luuk.21:29-32) "Ja hän puhui heille vertauksen: "Katsokaa viikunapuuta ja kaikkia puita.  Kun ne jo puhkeavat lehteen, niin siitä te näette ja itsestänne ymmärrätte, että kesä jo on lähellä.  Samoin te myös, kun näette tämän tapahtuvan, tietäkää, että Eloah'n valtakunta on lähellä.  Totisesti minä sanon teille: tämä sukupolvi ei katoa, ennenkuin kaikki tapahtuu. "

Mistä voi päätellä että vertauksen viikunapuu tarkoittaa Israelin kansaa ja sen perustamaa valtiota?

(Hoos 9:10) "Niinkuin rypäleet erämaassa minä löysin Israelin; niinkuin varhaishedelmät viikunapuussa, sen alkurunsaudessa, minä näin teidän isänne. He tulivat Baal-Peoriin, vihkiytyivät häpeäjumalalle ja tulivat kauhistaviksi, niinkuin tuo heidän rakastettunsa."

(Room.11:24) "Sillä jos sinä olet leikattu luonnollisesta metsäöljypuusta ja vasten luontoa oksastettu jaloon öljypuuhun, kuinka paljoa ennemmin nämä luonnolliset oksat tulevat oksastettaviksi omaan öljypuuhunsa!"

Pietari kertoo kuinka luonnollisen öljypuun oksat ovat Israelin kansan se osa, joka on ottanut pelastuksen vastaan Messiaassa. Öljypuu on sama kuin viikunapuu:  https://fi.wikipedia.org/wiki/%C3%96ljypuu

(Matt. 21:18-21) "Kun hän varhain aamulla palasi kaupunkiin, oli hänen nälkä. Ja nähdessään tien vieressä viikunapuun hän meni sen luo, mutta ei löytänyt siitä muuta kuin pelkkiä lehtiä; ja hän sanoi sille: "Älköön sinusta ikinä enää hedelmää kasvako". Ja kohta viikunapuu kuivettui. Kun opetuslapset tämän näkivät, ihmettelivät he ja sanoivat: "Kuinka viikunapuu niin äkisti kuivettui?" Jeshua vastasi ja sanoi heille: "Totisesti minä sanon teille: jos teillä  olisi uskoa ettekä epäilisi, niin ette ainoastaan voisi tehdä sitä, mikä viikunapuussa tapahtui, vaan vieläpä, jos sanoisitte tälle vuorelle : 'Kohoa ja heittäydy mereen', niin se tapahtuisi. " 

Kun viikunapuu ei tehnyt hedelmää, elikkä maallinen Israel ei ottanut Messiasta vastaan, vaan hylkäsi sen, hylkäsi Luojakin Israelin määräajaksi.

(Sak. 12:10) "Ja minä vuodatan Daavidin suvun päälle ja Jerusalemin asukasten päälle armon ja rukouksen hengen. He katsovat minuun, jonka he ovat lävistäneet. Ja he valittavat häntä, niinkuin valitetaan ainokaista, murehtivat häntä katkerasti, niinkuin murehditaan katkerasti esikoista."

Juuri hetkeä ennen Messiaan tulemusta saa Israelin kansa ottaa pelastuksen vastaan Luojan armosta. Heistäkin pelastuu jäännös armovalinnan mukaan(Room.11:5). Miksi näin? Koska suurin osa maailman ihmisistä ei halua ottaa pelastusta vastaan, vaikka sitä tarjotaankin. Luoja ei pakota ketään pelastumaan, vaan ihmiset saavat itse päättää, haluavatko totella Luojaansa, ja ottaa pelastuksen vastaan.

Nykyinen Israelin valtio syntyi äkisti: (Jes.66:8) "Kuka on sellaista kuullut, kuka senkaltaista nähnyt? Syntyykö maa yhden päivän kivulla, tahi synnytetäänkö kansa yhdellä haavaa? Siionhan tunsi kipuja ja samalla jo synnytti lapsensa."

Voidaan puhua oikein "syöksy synnytyksestä". Israelin valtio perustettiin 14.5. 1948.

(Ps.102:14-18) "Sillä sen kivet ovat sinun palvelijoillesi rakkaat, ja sen soraläjiä heidän on sääli.  Silloin pakanat pelkäävät JHWH'n nimeä ja kaikki maan kuninkaat sinun kunniaasi,  kun JHWH rakentaa Siionin ja ilmestyy kunniassansa, kun hän kääntyy niiden rukouksen puoleen, jotka ovat kaikkensa menettäneet, eikä enää heidän rukoustansa hylkää. Tämä kirjoitettakoon tulevalle polvelle (hepr. VT: לדור אחרון le'dor acharon = viimeiselle sukupolvelle)"

Yllä olevasta Raamatun kohdasta näkee, että kun Israel perustetaan, on Messiaan tulemus todella lähellä. "Totisesti minä sanon teille: tämä sukupolvi ei katoa, ennenkuin kaikki tapahtuu. " " Tämän perusteella se sukupolvi, joka näki nykyisen Israelin valtion perustettavan näkee myös Messiaan tulemuksen.

(Ilm.22:20) "Hän, joka näitä todistaa, sanoo: "Totisesti, minä tulen pian". Totisesti, tule, Ha-Mashiach Jeshua!"

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita