Alkoholin käyttö

Kristikunnassa on opetusta, joka kieltää alkoholin käytön kokonaan, jopa ehtoollisella. Mitä Raamattu opettaa asiasta?

(Saarn.10:17) "Onnellinen sinä, maa, jolla on jalosukuinen kuningas ja jonka ruhtinaat pitävät aterioita oikeaan aikaan, miehekkäästi eikä juopotellen!"

(Snl.23:21) "Sillä juomari ja syömäri köyhtyy, ja unteluus puettaa ryysyihin."

(1Tim.3:3) "ei juomari, ei tappelija, vaan lempeä, ei riitaisa, ei rahanahne,"

(Tit1:7.) "Sillä seurakunnan kaitsijan on, niinkuin Eloah'n huoneenhaltijan tulee, oltava nuhteeton, ei itserakas, ei pikavihainen, ei juomari, ei tappelija, ei häpeällisen voiton pyytäjä,"

On selvää että juopottelun Raamattu kieltää. Mutta missään ei ole mainintaa etteikö alkoholia saisi käyttää Luojan kunniaksi esim. Sapatti aterialla ja ehtoollisella. Kyse on siis vähäisistä määristä ja se tehdään Luojan kunniaksi. Muslimeilla on oppi, että alkoholia ei saa käyttää ollenkaan, mutta se oppi ei juonnu Raamatusta.

Raamatussa on maininta kuinka Messias muuttaa veden viiniksi. Monet opettavat että tämä viini oli alkoholitonta, koska ei Messias voinut edistää juopottelua. Tämä ajatuskulku on sikäli virheellinen että oletetaan juutalaisissa häissä harrastetun juopottelua. Tämän ei kuitenkaan tarvitse automaattisesti pitää paikkansa. Jos hääväkeä on ollut paljon, niin silloin on mennyt paljon viiniäkin, vaikka väki ei olisikaan juonut paljon per henkilö.

(3Moos.10:19) ""Viiniä ja väkijuomaa älkää juoko, älä sinä älköötkä sinun poikasi sinun kanssasi, kun menette ilmestysmajaan, ettette kuolisi. Tämä olkoon teille ikuinen säädös sukupolvesta sukupolveen,"

(Hes.44:21) "Viiniä älköön kukaan pappi juoko tultuansa sisempään esipihaan."

Papeilta kiellettiin alkoholin käyttö, kun he olivat menossa ilmestysmajaan.  Tämä oli poikkeus tapaus.

(1.Moos.9:21) "Mutta kun hän joi viiniä, niin hän juopui ja makasi alasti majassansa."

Tämä kohta antaa selvästi ilmi, että viini oli alkoholillista, muutenhan ei olisi Nooa voinut päihtyä.

(1Sam.1:15) "Mutta Hanna vastasi ja sanoi: "Ei, herrani, minä olen murheen raskauttama vaimo; viiniä ja väkijuomaa en ole juonut, vaan minä vuodatin sydämeni JHWH'n eteen."

Pappi luuli Hannan olevan juovuksissa, kun hän rukoili äänettömästi. Tämäkin viittaa alkoholilliseen viiniin.

(Apt.2:13) "Mutta toiset pilkkasivat heitä ja sanoivat: "He ovat täynnä makeata viiniä"."

Jos viini ei olisi ollut alkoholillista, niin miksi sitten alkuseurakuntaa luultiin päihtyneeksi, kun he puhuivat kielillä?

(1Tim.5:23) "Älä enää juo vain vettä, vaan käytä vähän viiniä vatsasi tähden ja usein uudistuvien vaivojesi vuoksi."

Tietääkseni alkoholiton viini, elikkä mehu ei auta vatsavaivoihin, sen sijaan alkoholillinen viini auttaa. Alkoholilla on desinfioivia vaikutuksia. Oman kokemuksen perusteella voin sanoa, että se mm. auttaa parantamaan aftat suusta.

(Luuk.7:34 Biblia) "Ihmisen Poika on tullut, syö ja juo, ja te sanotte: katso ihmistä, syömäriä ja viinan juomaria, Publikanien ja syntisten ystävää:"

Johannesta syytettiin riivatuksi, kun hän ei juonut viiniä ollenkaan. Messiasta taas syytettiin juomariksi. Eihän juomariksi syytetä, jos ei viini ole alkoholillista. Tuskin kukaan olisi juomariksi syyttänyt, vaikka kuinka kauheasti olisi mehua juonut?

Juopottelun Raamattu selkeästi kieltää, mutta alkoholin vähäinen käyttö Luojan kunniaksi sallitaan.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita