Seitsemän ilmestyskirjan vitsausta

Seuraavana ote Kalevi Mustosen kirjoituksista:

"Seitsemän viimeistä vitsausta

Ensimmäinen vitsaus: " Menkää ja vuodattakaa ne seitsemän Eloah´in vihan maljaa maan päälle. Ensimmäinen lähti ja vuodatti maljansa maan päälle ja tuli pahoja ja ilkeitä paiseita niihin ihmisiin, joissa oli pedon merkki ja jotka kumarsivat sen kuvaa"( Ilm. 16: 1, 2).

Toinen ja kolmas vitsaus: " Toinen enkeli vuodatti maljansa mereen ja se tuli vereksi, ikään kuin kuolleen vereksi ja jokainen elävä olento kuoli, mitä meressä oli ja kolmas enkeli vuodatti maljansa jokiin ja vesilähteisiin ja ne tulivat vereksi" ( Ilm. 16: 3, 4). Se, mikä ennen tapahtui Mooseksen aikana Egyptin virrassa ( ks 2 Moos.7: 17,20,21) tapahtuu tässä koko maailman merissä. Nykyinen Baabel ja yhdistynyt kristikunta porttokirkkoineen ym. jotka eivät antaneet pyhien uskovien ostaa eikä myydä, koska pyhät eivät porttokirkkojen asetuksia noudattaneet. Baabelin asukkaat saavat nyt itse kärsiä, kun eivät enää saa meristä kalaa ravinnoksi. Lisäksi he ovat vuodattaneet pyhien uskovien verta vuosisatojen aikana kuin vettä, niin he joutuvat nyt itse juomaan verta.

" Minä kuulin vetten enkelin sanovan: Vanhurskas olet Sinä, joka olet ja joka olit, Sinä Pyhä, kun näin olet tuominnut. Sillä pyhien ja profeettain verta he ovat vuodattaneet ja verta Sinä olet antanut heille juoda; sen he ovat ansainneet. Minä kuulin alttarin sanovan: Totisesti, JHWH Eloah Kaikkivaltias, totiset ja vanhurskaat ovat Sinun tuomiosi" ( Ilm. 16: 5-7).

Neljäs vitsaus: " Neljäs enkeli vuodatti maljansa aurinkoon ja sille annettiin valta paahtaa ihmisiä tulella" ( Ilm.16: 8). Uusi vitsaus lisää edellisten tuottamaa tuskaa. Ensin pahat paiseet, jotka heikentävät heidän elinvoimansa. Kun he haluavat sammuttaa janonsa, mutta kaikkialla on vain pahalle haiseva aine, joka on kuin kuolleen veri. Lisäksi auringon kuumuus polttaa, jonka vuoksi paatuneiden ihmisten jano kohoaa äärimmilleen. Tämä saa heidät vain pilkkaamaan Eloah´ia, eivätkä tee parannusta, että antaisivat kunnian Eloah´ille ( Ilm. 16: 9).

Pedon merkin aikana, oli vielä mahdollista tehdä oikea ratkaisu, mutta nämä ihmiset tekivät väärän valinnan.

Neljässä ensimmäisessä vitsauksessa kerrotaan pedon palvelijoihin kohdistuneista rangaistuksista, mutta samat rangaistukset ovat kohdistuneet myös itseensä petoon. Viides vitsaus kohdistuu pedonvaltaistuimeen ja siellä oleviin. " Viides enkeli vuodatti maljansa pedon valtaistuimelle ja sen valtakunta pimeni ja he pureskelivat kielensä rikki tuskissansa ja pilkkasivat taivaan Eloah´ia tuskiensa ja paiseittensa tähden, mutta eivät tehneet parannusta teoistansa" ( Ilm. 16: 10, 11).

Pedon valtaistuin joutuu paksun pimeyden valtaan niin kuin kerran Egypti ( ks. 2 Moos.10: 20-23).

Kristilliset eri kirkkokunnat ja muut luopiouskovat sekä harhaoppiset hylkäsivät Eloah´in antaman valon ja nyt, kun pedon valtakunta menettää myös luonnollisen valon, niin silloin kaikki huomaavat, että he kuuluvat pimeyden valtakuntaan, jonka pääpaikka on vatikaani Roomassa eli paavin valtaistuin.

Kuudes vitsaus: on koota Eloah´in ja Hänen Poikansa Jeshua Ha-Mashiach´n vastustajat paikkaan, jota nimitetään Harmagedon. " Kuudes enkeli vuodatti maljansa suureen Eufratvirtaan ja sen vesi kuivui, että tie valmistuisi auringon noususta tuleville kuninkaille. Minä näin lohikäärmeen suusta ja pedon suusta ja väärän profeetan suusta lähtevän kolme saastaista henkeä sammakon muotoista. Sillä ne ovat riivaajien henkiä, jotka tekevät ihmeitä; ne lähtevät koko maanpiirin kuningasten luo kokoamaan heidät sotaan Eloah´in, Kaikkivaltiaan, suurena päivänä" ( Ilm. 16: 12- 14). Vaikka Eloah´in rangaistustuomiot Egyptin Faaraolle olivat silminnähtävissä, niin kokosi hän kuitenkin sotajoukkonsa Israelin kansaa hävittämään, sillä JHWH paadutti Faraon sydämen( ks. 2 Moos.9: 12). Niin kokoontuvat nytkin maan kuninkaat valhehenkien vietteleminä sotaan suurena Eloah´in päivänä " Sillä Eloah on pannut heidän sydämiinsä, että he täyttävät Hänen aivoituksensa yksimielisesti ja antavat kuninkuutensa pedolle, kunnes Eloah´in sanat täyttyvät" ( Ilm.17:17). " Sentähden Eloah lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen, että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen" ( 2 Tess. 2: 11, 12). Nämä saastaiset riivajien henget kokoavat kuninkaat eli eri maat sotajoukkoineen Harmagedon´iin. Virta kuvaa ihmisjoukkoja ja kansoja ( Jes. 8: 7). Eufrat- virran kuivuminen tarkoittaa valtaa, joka kuihtuu, jolloin ei ole esteitä auringon noususta tuleville kuninkaille. 

Edellä mainitut Lohikäärme, Peto ja väärä profeetta ovat: Lohikäärme on saatana pakanauskonnon omaavissa maissa. Peto on paavi + katolisuus. Ortodoksinen kirkko on katolisen kirkon sisarkirkko ja kuuluu samaan ryhmään. Väärä profeetta on protestanttisuus ja he toimivat paavinvallan apuvoimina ( vasalleina). Nämä sammakon kaltaiset riivaajien henget ovat myös yleisen mielipiteen muokkaajia ja vaikuttavat ihmisiin, valtioiden hallitsijoihin, johtoasemassa oleviin ihmisiin, eri poliittisten puolueiden puhujiin, kirjailijoihin, maailman viisaiden, eri alojen ihmisten puheisiin ja toimintoihin. Tämä on todella, kuin kuuluisi sammakoiden kurnutusta. Maailmaan halutaan kyllä saada rauha, koska muutoin edessä on katastrofi. Lähi-itä ja varsinkin Israel ja siihen liittyvät asiat ovat tärkein tässä rauhanprosessissa. Tämä rauhan suunnitelma ei ole Eloah´in sanan mukaista, siksi Raamatussa sanotaan: " Julistakaa tämä pakanakansain seassa, alkakaa pyhä sota. Takokaa vantaanne miekoiksi ja vesurinne keihäiksi" ( Jooel. 3: 9, 10). Eloah ei halua kansoille rauhaa, vaan julistaa, että alkakaa sotimaan.

Miksi? Kansojen synninmitta on täyttynyt. Kuten kerran valheenhenki kaikkien profeettain suussa yllytti kuningas Ahabia omaksi turmiokseen lähtemään sotaan ( 1 Kun. 22: 6, 20- 22, 34), niin JHWH nyt viimeisenä aikana vaikuttaa, että maailman kansat viekoitellaan taisteluun Israelia vastaan "Sinä päivänä Minä tahdon hävittää kaikki pakanakansat, jotka hyökkäävät Jerusalemia vastaan ( Sakarja. 12: 9, ks. jakeet 2, 3, Jooel. 3: 1. 2, 9- 17).

Seitsemäs vitsaus: " Seitsemäs enkeli vuodatti maljansa ilmaan ja temppelistä, valtaistuimelta, lähti suuri ääni, joka sanoi: Se on tapahtunut. Tuli salamoita ja ääniä ja jylinää ja tuli suuri maanjäristys, niin ankara ja suuri maanjäristys, ettei sen vertaista ole ollut siitä asti, kuin ihmisiä on ollut maan päällä. Se suuri kaupunki meni kolmeen osaan ja kansojen kaupungit kukistuivat ja se suuri Babylon tuli muistetuksi Eloah´in edessä, niin että Hän antoi sille vihansa kiivauden viinimaljan. Kaikki saaret pakenivat, eikä vuoria enää ollut ja suuria rakeita leiviskän painoisia, satoi taivasta ihmisten päälle ja ihmiset pilkkasivat Eloah´ia raesateen vitsauksen tähden, sillä vitsaus oli ylen suuri" ( Ilm. 16: 17- 21 ). 

Viimeinen vitsaus kohtaa ilmaa, tämän maailman, elon elementtiä. Ilma huokuu nyt elämän sijasta kuolemaa. Ihmiset kärsivät edellisistä vitsauksista, mutta yksi on vielä jäljellä suuret rakeet ja maanjäristys, jollaista ei ole ennen ollut. " Oletko käynyt lumen varastohuoneissa ja oletko nähnyt rakeiden varastot, jotka Minä olen säästänyt ahdingon ajaksi, sodan ja taistelun päiväksi" ( Job. 38: 22, 23). Kun leiviskän painoiset noin 58 kg rakeet alkavat tuhoamisen yhdessä maanjäristyksen kanssa, niin maailman kaupungit tuhoutuvat. 

Nyt suuri Babylon hajoaa kolmeen osaan, minkä kolme saastaista riivaajahenkeä ovat yhdistäneet lohikäärme, peto ja valheprofeetta, kaikki on hävitetty. " Sillä koston päivä oli Minun mielessäni ja minun lunastettujeni vuosi oli tullut. Minä tallasin kansat vihassani ja juovutin heidät kiivaudellani; Minä vuodatin maahan heidän verensä" ( Jes. 63: 4, 6). 

Kuinka käy Israelin kansalle, johon on liitetty myös muista kansoista todelliset uskovat? " JHWH ärjyy Siionista ja antaa äänensä kuulua Jerusalemista ja taivaat ja maa järkkyvät; mutta JHWH on kansansa suoja, Israelin lasten turva. Ja te tulette tietämään, että Minä olen JHWH, teidän Eloah´inne, joka asun Siionissa, pyhällä vuorellani. Ja Jerusalem on oleva pyhä" ( Jooel. 3: 16, 17, ks. Matt. 24: 29- 31, 1 Kor.15: 50 - 54). "Te näette jälleen, mikä on ero vanhurskaan ja jumalattoman välillä, sen välillä, joka palvelee Eloah´ia ja sen, joka ei Häntä palvele" ( Mal.3: 18 )"

(Ps. 91:14) "Koska hän riippuu minussa kiinni, niin minä hänet pelastan; minä suojelen hänet, koska hän tuntee minun nimeni.

(Sef.2:3) "Etsikää JHWH'ta, kaikki maan nöyrät, te, jotka pidätte hänen oikeutensa. Etsikää vanhurskautta, etsikää nöyryyttä; ehkä te saatte suojan JHWH'n vihan päivänä."

(Ilm.3:10 Biblia) "Ettäs pidit minun kärsivällisyyteni sanat, niin minä tahdon sinun varjella kiusauksen hetkestä, joka koko maan piirin päälle tuleva on, niitä kiusaamaan, jotka maan päällä asuvat."

Tämän käännöksen perusteella tulee sellainen mielikuva, että uskovaiset pelastetaan koetuksen hetkestä. Kuitenkin sama kohta on mahdollista kääntää toisellakin tavalla:

"While I formerly proved beyond a shadow of a doubt that that the translation, "keep you from the hour of testing," can also be translated (according to the Greek), "preserve you while within the hour of testing,"" (https://www.strongtowerpublishing.com/anotherlookatrev.html)

"suojella sinua koetuksen hetkellä," jos tämä korjaus liitetään vuoden 33/38 Raamatun käännökseen, on tuloksena seuraavaa:

(Ilm.3:10) "Koska sinä olet ottanut minun kärsivällisyyteni sanasta vaarin, niin minä myös otan sinusta vaarin ja suojelen sinua koetuksen hetkellä, joka on tuleva yli koko maanpiirin koettelemaan niitä, jotka maan päällä asuvat."

Luoja ei suinkaan varjele uskovaisia koetuksilta, vaan uskovaiset koetellaan, jotta usko tulisi näkyväksi ja siten täydelliseksi teoissa. Luoja koetteli Aabrahamia, kun Luoja käski uhrata Iisakin. Daniel ystävineen taas heitettiin tuliseen pätsiin, kun hän ei suostunut kumartamaan epäjumalan patsasta.

(Jaak.2:22) "Sinä näet, että usko vaikutti hänen tekojensa mukana, ja teoista usko tuli täydelliseksi;"

Väärin käännetyn Ilm.3:10 kohdan perusteella opetetaan, että Messias tulee hakemaan omansa pois ennen vitsauksia ja muita ikäviä asioita, jotka kohtaavat jumalattomia. Tämä ei kuitenkaan voi olla mahdollista, koska Raamattu opettaa, että kun Messias tulee tuhoutuvat kaikki ne ihmiset, jotka eivät ole hänen omiaan: (Ilm.19:15): "Ja hänen suustaan lähtee terävä miekka, että hän sillä löisi kansoja. Ja hän on kaitseva heitä rautaisella valtikalla, ja hän polkee kaikkivaltiaan Eloah'n vihan kiivauden viinikuurnan." 

Jos Messias siis tulisi ennen vitsauksia, niin ei vitsauksilla olisi jumalattomia ihmisiä mihin kohdistua, koska Messiaan tulemus tuhoaa viimeisetkin elossa olevat jumalattomat ihmiset.

(Jer.4:23-28) "Minä katselin maata, ja katso, se oli autio ja tyhjä, ja taivasta, eikä siinä valoa ollut. Minä katselin vuoria, ja katso, ne järkkyivät, ja kaikki kukkulat huojuivat. Minä katselin, ja katso, ei ollut yhtään ihmistä, ja kaikki taivaan linnut olivat paenneet pois.  Minä katselin, ja katso, hedelmätarha oli erämaana, ja kaikki sen kaupungit olivat kukistuneet JHWH'n, hänen vihansa hehkun, edessä. Sillä näin sanoo JHWH: Koko maa tulee autioksi, vaikka minä en siitä peräti loppua tee. Sentähden maa suree, ja taivaat ylhäällä pukeutuvat mustiin, sillä minä olen puhunut, olen päättänyt, enkä kadu, en siitä peräydy. "

Kaikki on niin kuin Ilmestyskirjassa: mm. vuoret järkkyvät (maanjäristys), kaupungit kukistuneet (maanjäristys ja suuri raesae), taivaat pukeutuneet mustiin (aurinko muuttuu mustaksi, ja kuu verenpunaiseksi, tähdet putoavat maahan). Ja sanotaan ettei ole yhtään ihmistä maan päällä. Jumalattomat ovat tuhoutuneet ja Messias on hakenut omansa pois. Messias ei tullessaan perusta 1000 vuotista valtakuntaa maanpäälle, koska vitsausten ja Messiaan tulemuksen yhteydessä maa muuttuu autioksi.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita