Kristillistettyjä epäjumalan symboleja

Dagon:

Koine: ἰχθύς (ikhthýs) on kreikaksi kala. Dagon nimen "dag" heprenankielessä tarkoittaa kalaa. (https://www.gotquestions.org/who-Dagon.html)

Ankkuri on myös Dagonin symboli. "The anchor, because of the great importance in navigation, was regarded in ancient times as a symbol of safety. The Christians, therefore, in adopting the anchor as a symbol of hope in future existence, merely gave a new and higher signification to a familiar emblem. " (https://www.newadvent.org/cathen/01462a.htm) Tässä katolisyys myöntää ottaneensa tunnuksen käyttöönsä täysin muista lähteistä kuin Raamatusta, ja antaneensa sille "Raamatullisen" selityksen. Tästä johtuu että monesti kala nähdään ankkurin ympäri kiertyneenä.

Messiasta ei Raamatussa koskaan verrata kalaan. Ainoa Raamatusta löytyvä symboliikka Messiaalle on karitsa. Kalastus ja kala mainitaan kyllä Raamatussa, mutta sitä ei koskaan vertauskuvallisesti yhdistetä Messiaaseen. 

Jos kaikki Raamatusta löytyvä aines voidaan tulkita kristillisiksi symboleiksi, niin miksi ei sitten samantien ryhdytä kantelemaan Baalin kuvia, koska nekin löytyy Raamatusta? tai aserakarsikkoa?

Afrodite

Afroditen tunnus on kyyhkynen. (https://fi.wikipedia.org/wiki/Afrodite) Vaikka Raamatussakin mainitaan kyyhkynen muutaman kerran, niin sekään ei ole Messiaan vertauskuva, tai alunperin Raamatullinen tunnus, vaan pakanallinen.

Horus

Horuksen tunnus on silmä. Tämäkin symboli on kristillistetty.  https://fi.wikipedia.org/wiki/Horuksen_silm%C3%A4

Risti

(Aleksander Hislop: Two Babylons s.197) 1. Tau hepreassa ja kaldean kielessä, 2. Etruski, 3. kopti. Tau indenfioituna tammukseen, tarkoitti sitä, että aurinkoa kuvaava ympyrä liitettiin ristiin; joko päälle 4. tai risti tuotiin ympyrän sisälle 5.  

Kelttiläinen risti, on ollut olemassa jo ennen kuin kristinuskoa edes oli. Siltikin tunnus on eräs ristinmuoto https://fi.wikipedia.org/wiki/Kelttil%C3%A4inen_ristima

Hakaristi swastika, joka on hindulaisuuden onnenamuletti, ja jonka Hitler omi natsien tunnukseksi, on myös selkeästi pakanallinen. Huvittavaa kyllä, luin eräästä kirjasta, jonka ilmeisesti oli kirjoittanut luterilainen pappi, ja siinä hän tarjosi swastikankin kristilliseksi tunnukseksi, koska se on eräs muunnelma rististä.

(Gummerus: Symbolit & merkit, alkuperä ja merkitys s.201) Baabelin astrologiset merkit ei ainakaan ole kristillisiä. Siltikin niissäkin esiintyy risti ja pyöreä auringon symboli. Babylonialaisilla on ollut risti käytössä kauan ennen kuin kristinuskosta mitään tiedettiinkään.

(Gummerus: Symbolit & merkit s. 289) "Tau risti on myös roomalaisen jumalan Mitran symboli"

"Historian tiedot kertovat hebreankielessä olevassa Tav-kirjainmerkistä, että se oli mm. kuninkuuden aikana ristin tai x kirjaimen muotoinen. Vanhanliiton aikana tav- eli merkki laitettiin ''otsaan niille, jotka olivat kuuliaisia Eloah'in Sanalle ja ne, jotka palvelivat epäjumalia, tuhottiin (Hes. 8:3-18, 11:12,9:1-6). Hebr Vanha testamentti on Tanah, jonka sisältö on mm. opetus, käskyt oikeudet jne. Kukin asia tuo esiin Elohei'n tahdon ja sen merkityksen ihmisille. Kun Tav- eli merkki, Tanah'in sisältö kirjoitetaan ''otsaan'', se tarkoittaa ymmärrystä. Nämä ihmiset ovat sisäistäneet Tanah'in sisällön elämäänsä." (Kalevi Mustonen)

Tav merkki ei ollut ulkoinen, muutenhan historia tuntisi ristin symbolina juutalaisuudessa samalla tavalla kuin kristinuskossakin, mutta eivätpä juutalaiset tunnusta ristiä, tai käytä sitä amulettina. Eikä risti pelasta, vaan pelastus tulee Luojalta hänen Karitsansa uhriveren kautta, jos ihminen suostuu sen jälkeen tottelemaan Luojaansa kaikessa.


Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita