Jumala niminen epäjumala

"Suomalaista syntyperää olleet bjarmit palvoivat Jomala-nimistä epäjumalaa, jonka suuresti pyhä temppeli esiintyy myös vanhoissa islantilaisissa saagoissa. ... Historian kirjoittajat eivät ole varmoja, mihin sijoittaa tämä bjarmien maa (waara, wuori maa, vuorien maa Fenn.), missä palvottiin Jumalaa, joka oli ylijumala muiden pienten jumalien joukossa. Eräät sijoittavat sen Länsipohjan ja Pohjanmaan välille, toiset Kajaanin lääniin, toiset Suomeen jne. ... Kasanin wotakit(votjakit) palvoivat Jumalaa Jumarin nimellä, Ctsherenissit(tseremissit) Jamaa.

Vanhoista kuningastaruista ilmenee kiistattomasti, että Suomen kansa piti Jumalaa ylijumalana, ja palvoi häntä suuresti. Paljon yhdenkaltaisuutta on suomalaisten jumalan nimessä Jumala ja kreikkalaisten (kreikankielellä kirjoitettu nimi, jota en osaa kopioida tähän), jonka epiteetin kreikkalaiset antoivat Jupiterille, ja palvovat häntä sen nimisenä rauhaa antavana Jumalana." (Kristfrid Ganander: Mythologia Fennica s.58-59)

Tästä ilmenee selvästi se, että Suomalaisilla ja muillakin kansoilla on ollut Jumala niminen epäjumala, joka on samantyylinen kuin esimerkiksi roomalaisten Jupiter. Tämän takia en käytä ollenkaan sanaa jumala, kun tarkoitan Raamatussa mainittua Luojaa. Parempi sana on hepreankielinen Eloah, joka tarkoittaa "elävää jumalaa". Itse en ainakaan ylistä muinaista epäjumalaa.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita