Saatanan karkoitus taivaasta maanpäälle

Tästäkin aiheesta on erilaisia opetuksia, mutta mitä Raamatulla on sanottavaa asiasta?

(John.12:31) "Nyt käy tuomio tämän maailman ylitse; nyt tämän maailman ruhtinas pitää heitettämän ulos."

Tämän maailman ruhtinas on Saatana. Tämän perusteella Saatana karkotettiin taivaasta maan päälle, kun Eloah'n poika kuoli, ja lunasti kaikki ne ihmiset, jotka uskovat häneen - niin kuin Raamattu sanoo- Saatanan vallasta. Vanhan liiton aikana Saatana sai vielä vapaasti käydä taivaassa(Job.1:6, Sak.3:1), mutta ei enää, kun uuden liiton aika alkoi.

(Ilm.12:7-10) "Ja syttyi sota taivaassa: Miikael ja hänen enkelinsä sotivat lohikäärmettä vastaan; ja lohikäärme ja hänen enkelinsä sotivat, mutta eivät voittaneet, eikä heillä enää ollut sijaa taivaassa. Ja suuri lohikäärme, se vanha käärme, jota paholaiseksi ja saatanaksi kutsutaan, koko maanpiirin villitsijä, heitettiin maan päälle, ja hänen enkelinsä heitettiin hänen kanssansa. Ja minä kuulin suuren äänen taivaassa sanovan: "Nyt on tullut pelastus ja voima ja meidän Eloah'imme valtakunta ja hänen Voideltunsa valta, sillä meidän veljiemme syyttäjä, joka yöt ja päivät syytti heitä meidän Eloah'imme edessä, on heitetty ulos. "

Paholainen enkeli liittolaisineen karkoitettiin taivaasta maanpäälle. Mitä sitten tapahtui?

(Ilm.12:13) "Ja kun lohikäärme näki olevansa heitetty maan päälle, ajoi hän takaa sitä vaimoa, joka oli poikalapsen synnyttänyt.

Poikalapsi on Messias(katso jae 5). Vaimo on seurakunta. Seurakuntaa kuvataan naisena Raamatussa. Ja seurakunnan ja Messiaan suhdetta kuvataan vertauskuvallisesti avioliitolla, siksi puhutaan naisesta vaimona. Messias syntyi juutalaisista lihan kautta. Vaimo lienee siis alkuseurakunta.

(Ilm.12:17) "Ja lohikäärme vihastui vaimoon ja lähti käymään sotaa muita hänen jälkeläisiänsä vastaan, jotka pitävät Eloah'n käskyt ja joilla on Jeshuan todistus."

Kun apostolit kuolivat, ja varsinaisen alkuseurakunnan aika oli ohi, Saatana ryhtyi taistelemaan alkuseurakunnan jälkeläisiä vastaan. Jälkeläisiä ovat (ja ovat olleet) ne jotka pitävät Luojan käskyt, ja joilla on Jeshuan todistus. Mikä on Jeshuan todistus? 

(1John.5:10) "Joka uskoo Jumalan Poikaan, hänellä on todistus itsessänsä;"

Siis Saatana taistelee niitä vastaan, jotka uskovat Luojan Poikaan, ja jotka pitävät Luojan käskyt. Sellainen on todellinen alkuseurakunnan jälkeläinen kaikkina aikoina alkuseurakunnan jälkeisessä maailman historiassa.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita