Mitä Israelin kansan kapinointi Moosesta vastaan erämaassa opettaa meille?

Koko erämaa vaelluksen ajan Israelin kansan ruokana oli pelkästään Luojan antama manna. Mannan tulo loppui vasta sitten, kun Israelin kansa oli päässyt kaananin maahan, jossa he ryhtyivät valloittamaan itselleen luvattua maata.

(Joos.5:12) "Mutta seuraavana päivänä lakkasi manna, koska he söivät sen maan tuotteita; eivätkä israelilaiset enää saaneet mannaa, vaan he söivät sinä vuonna Kanaanin maan satoa."

Luojan antama manna ei ollut edes pahanmakuista, päinvastoin. Se maistui hunajalta.

(2.Moos.16:31) "Ja Israelin heimo antoi sille nimen manna. Ja se oli valkean korianderinsiemenen kaltaista ja maistui hunajakakulta."

Miksi sitten Israelin kansa alkoi kapinoida Luojaa vastaan ja vaatia lihaa itselleen syötäväksi mannan sijasta?

(4Moos.11:4-6) "Mutta heidän keskuuteensa kerääntyneessä hylkyväessä heräsivät himot, ja niin israelilaisetkin rupesivat jälleen itkemään, sanoen: "Voi jospa meillä olisi lihaa syödäksemme! Me muistelemme kaloja, joita söimme Egyptissä ilmaiseksi, kurkkuja, melooneja, ruoholaukkaa, sipulia ja kynsilaukkaa. Mutta nyt me näännymme, sillä eihän täällä ole mitään; emme saa nähdäkään muuta kuin tuota mannaa." "

Kysymys ei ollut suinkaan siitä, että Israelin kansa olisi ollut nääntymässä nälkään, vaan siitä ettei heillä ollut heidän mieleistään ruokaa. Tässä tapauksessa lihaa. Mikä vaikutti Siihen että Manna ei kelvannut?

(Ps.) "Heissä syttyi himo erämaassa, ja he kiusasivat Eloah'ia autiossa maassa."

Mistä tämä himo tulee?

(1John.2:16) "Sillä kaikki, mikä maailmassa on, lihan himo, silmäin pyyntö ja elämän korskeus, se ei ole Isästä, vaan maailmasta."

Kenen vallassa maailma on?

(1John.5:19) "Me tiedämme, että olemme Eloah'sta, ja koko maailma on pahan vallassa."

Kuka on paha?

(Hes.28:14-15) "Sinä olit kerubi, laajalti suojaavainen, ja minä asetin sinut pyhälle vuorelle; sinä olit jumal'olento ja käyskentelit säihkyväin kivien keskellä. Nuhteeton sinä olit vaellukseltasi siitä päivästä, jona sinut luotiin, siihen saakka, kunnes sinussa löydettiin vääryys. " Bibliassa on vääryys sanan tilalla "pahuus".

Lihan himot tulevat siis Saatanasta (John.8:44) "Te olette isästä paholaisesta, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa."

(Luuk.9:23) "Ja hän sanoi kaikille: "Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon joka päivä taakkansa ja seuratkoon minua."

Se mikä pitää kieltää, on "vanha ihminen" himoineen, joka on Saatanan vallassa. Emme enää saa elää oman tahdon ja mielihalujen mukaan, vaan Luojan tahdon mukaan.

(Room.6:6) "kun tiedämme sen, että meidän vanha ihmisemme on hänen kanssaan kuollut, että synnin ruumis kukistettaisiin, niin ettemme enää syntiä palvelisi;"

(Jaak.1:15) "kun sitten himo on tullut raskaaksi, synnyttää se synnin, mutta kun synti on täytetty, synnyttää se kuoleman."

Himot  aiheuttavat syntejä. Ja kun synninmitta on tullut täyteen aiheuttaa se kuoleman.

(Room.6:26) "Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Eloah'n armolahja on iankaikkinen elämä Ha-Masiach Jeshuassa, meidän Kuninkaassamme."

(Room.8:6) "Sillä lihan mieli on kuolema, mutta hengen mieli on elämä ja rauha;"

(4Moos.11:7-10) "Ja manna oli korianderin siemenen kaltaista ja bedellion-pihkan näköistä. Kansa samoili sitä kokoamassa ja jauhoi sitä käsikivillä tai survoi huhmaressa; sitten he keittivät sitä padassa ja valmistivat siitä kaltiaisia. Ja sen maku oli samanlainen kuin öljyleivoksen. Ja kasteen laskeutuessa yöllä leiriin laskeutui mannakin siihen. Ja Mooses kuuli, kuinka kansa, joka suku, itki, kukin majansa ovella; niin JHWH vihastui kovin, ja myös Mooseksen silmissä se oli paha. "

Kansa vaelsi lihansa himoissa, ei hengessä. Se aiheutti Luojan vihan. Heille ei kelvannut se ruoka, mitä Luoja tarjosi.

(4.Moos.11:32-34) "Silloin kansa ryhtyi kokoamaan viiriäisiä ja kokosi niitä koko sen päivän ja koko yön ja koko seuraavan päivän. Vähin määrä, jonka joku sai kootuksi, oli kymmenen hoomer-mittaa. Ja he levittivät niitä pitkin leiriä kuivamaan.  Mutta lihan vielä ollessa heidän hampaissaan, ennenkuin se oli syöty loppuun, syttyi JHWH'n viha kansaa kohtaan, ja JHWH tuotti kansalle hyvin suuren surman.  Ja sen paikan nimeksi pantiin Kibrot-Hattaava, koska sinne haudattiin kansasta ne, jotka olivat antautuneet halunsa valtaan. "

Luoja tuhosi himojensa vallassa eläjät, jotka turhaan napisivat Luojaa vastaan. "Olivat antautuneet himojensa valtaan" Israelilaiset olisivat voineet tehdä toisinkin. (1Moos.4:7) "Eikö niin: jos teet hyvin, voit kohottaa katseesi; mutta jos et hyvin tee, niin väijyy synti ovella, ja sen halu on sinuun, mutta hallitse sinä sitä!""

(Room.8:13) "Sillä jos te lihan mukaan elätte, pitää teidän kuoleman; mutta jos te Hengellä kuoletatte ruumiin teot, niin saatte elää."

Koska uskovainenkin on itsessään on saastainen, syntinen, niin ihminen tarvitsee hengen vaikutuksen, jotta lihan eli minän teot kuolettuisivat, ja sen sijaan tapahtuisi Luojan tahto.

(Jes.53:10) "Mutta JHWH näki hyväksi runnella häntä, lyödä hänet sairaudella. Jos sinä panet hänen sielunsa vikauhriksi, saa hän nähdä jälkeläisiä ja elää kauan, ja JHWH'n tahto toteutuu hänen kauttansa.

Jeshua Ha-Masiach on se vikauhri johon tulee uskoa.

(1John.2:17) "Ja maailma katoaa ja sen himo; mutta joka tekee Eloah'n tahdon, se pysyy iankaikkisesti."

(1Tim.6:10) "Sillä rahan himo on kaiken pahan juuri; sitä haluten monet ovat eksyneet pois uskosta ja lävistäneet itsensä monella tuskalla."

Rahan himo, nautinnonhimo. Siinä monen uskovaisenkin lankeamisen syyt. (2.Tim.3:4) "pettureita, väkivaltaisia, pöyhkeitä, hekumaa enemmän kuin Eloah'ia rakastavia."

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita