Messiaan tulemus Raamatun mukaan


Kristikunnassa on kaikenlaista opetusta Messiaan tulemuksesta. Mm. se on salainen, taikka että uskovat otetaan pois, ja uskottomat ihmettelevät minne uskovaiset katosivat.

Mitä Raamattu sanoo asiasta?

(Matt.24:27) "Sillä niinkuin salama leimahtaa idästä ja näkyy hamaan länteen, niin on oleva Ihmisen Pojan tulemus." Salaman pystyy näkemään jokainen ihminen, olipa sitten uskossa tai ei. Tämä ei kerro mitään salaisesta tulemuksesta, vaan paremminkin päinvastoin.

(Matt.24:30) "Ja silloin Ihmisen Pojan merkki näkyy taivaalla, ja silloin kaikki maan sukukunnat parkuvat; ja he näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suurella voimalla ja kirkkaudella. " 

Sanottiin että kaikki maan sukukunnat parkuvat, ja että he näkevät Ihmisen Pojan tulevan. Miten tuollainen tulemus voi olla salainen, jos kaikki maan sukukunnat sen kokevat ja näkevät?

(Jes.13:9) "Katso, JHWH'n päivä tulee, tulee armottomana, tulee kiivaus ja vihan hehku, tekemään autioksi maan ja hävittämään siitä sen syntiset. "

Uskottomat eivät ehdi ihmetellä, että mihin uskovaiset katosivat, koska tulemuksen yhteydessä maa tulee autioksi ja syntiset hävitetään.

(Mal.4:1 ) "Sillä katso: se päivä on tuleva, joka palaa kuin pätsi. Ja kaikki julkeat ja kaikki, jotka tekevät sitä, mikä jumalatonta on, ovat oljenkorsia; ja heidät polttaa se päivä, joka tuleva on, sanoo JHWH Sebaot, niin ettei se jätä heistä juurta eikä oksaa. " Kaikki ilman Eloahi'a olevat siis tuhoutuvat.

(Matt.24:37-39) "Sillä niinkuin oli Nooan päivinä, niin on Ihmisen Pojan tulemus oleva. Sillä niinkuin ihmiset olivat niinä päivinä ennen vedenpaisumusta: söivät ja joivat, naivat ja naittivat, aina siihen päivään asti, jona Nooa meni arkkiin, eivätkä tienneet, ennenkuin vedenpaisumus tuli ja vei heidät kaikki; niin on myös Ihmisen Pojan tulemus oleva. " Messiaan tulemus on yllätys uskottomille. Eiväthän ihmiset Nooan aikanakaan tienneet, että vedenpaisumus on tulossa, ennen kuin se sitten tuli, ja hävitti kaikki ihmiset Nooa ja hänen läheisiään lukuunottamatta. Tässäkään ei ollut mitään salaista. Kaikki ilman Eloah'a olevat hävitettiin, ja vain uskovat pelastuivat. Kaikki tapahtuu samalla kertaa.

(Ilm.22:14 Biblia) "Autuaat ovat ne, jotka hänen käskynsä pitävät, että heidän voimansa elämän puussa olis ja he porteista kaupunkiin sisälle menisivät."

Ovatko uskovaiset tietämättömiä siitä, milloin Messias tulee? Yllättääkö se päivä heidät, niin kuin varas?

(1:Tess.5:1-10) "Mutta aikakausista ja määrähetkistä ei teille, veljet, ole tarvis kirjoittaa; sillä itse te varsin hyvin tiedätte, että JHWH'n päivä tulee niinkuin varas yöllä. Kun he sanovat: "Nyt on rauha, ei hätää mitään", silloin yllättää heidät yhtäkkiä turmio, niinkuin synnytyskipu raskaan vaimon, eivätkä he pääse pakoon. Mutta te, veljet, ette ole pimeydessä, niin että se päivä voisi yllättää teidät niinkuin varas; sillä kaikki te olette valkeuden lapsia ja päivän lapsia; me emme ole yön emmekä pimeyden lapsia. Älkäämme siis nukkuko niinkuin muut, vaan valvokaamme ja olkaamme raittiit. Sillä ne, jotka nukkuvat, ne yöllä nukkuvat, ja jotka juovat itsensä juovuksiin, ne yöllä juovuksissa ovat. Mutta me, jotka olemme päivän lapsia, olkaamme raittiit, ja olkoon pukunamme uskon ja rakkauden haarniska ja kypärinämme pelastuksen toivo. Sillä ei Eloah ole määrännyt meitä vihaan, vaan saamaan pelastuksen Jeshua Ha-Mashiach'n kautta,  joka on kuollut meidän edestämme, että me, valvoimmepa tai nukuimme, eläisimme yhdessä hänen kanssaan. "

Messiaan tulemus tulee kuin varas niille, jotka eivät ole hänen omiaan. Sen sijaan valkeuden lapsille ei tarvitse ajoista ja määrä hetkistä kirjoittaa, koska he tietävät ne sanan perusteella. Ajat ja määrähetket ovat epäselviä pimeyden lapsille. Eikä pimeyden lapsi edes halua kuulla Messiaan tulemuksesta, varsinkaan siitä että se olisi lähellä. Sitä pidetään hullutuksena, ja siihen loukkaannutaan. 

(Ps.82:15) "Ei ole heillä älyä, ei ymmärrystä, he vaeltavat pimeydessä: kaikki maan perustukset horjuvat."

(1John.2:11) "Mutta joka vihaa veljeänsä, se on pimeydessä ja vaeltaa pimeydessä, eikä hän tiedä, mihin menee; sillä pimeys on sokaissut hänen silmänsä."

"Silloin koko maailma katsoo Herran tulemista taivaan pilvissä." (Didakhe 16:8) (https://www.apokryfikirjat.com/didakhe.htm) 

Alkuseurakunnan jälkeiset uskovaiset uskovat siihen, että Voidellun tulemuksen näkevät kaikki ihmiset. 

Mitään tarkkoja päivämääriä ei pidä ilmoitella, ellei ole 100% varma, että Raamattu kokonaisuutena opettaa, että Messias tulee juuri sinä hetkenä. Kuitenkin sanan perusteella näemme, että Messiaan tulemus on ihan oven edessä.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita