Miksi Raamattu ei avaudu?

Miksi kristikunnassa uskovaisten keskuudessa on sellainen tilanne, että riippumatta kirkkokunnasta Raamatun sana on enimmäkseen "lukittu", ei avaudu sitten millään? Suurin syy on seuraava:

(Jes.29:9-14) "Hämmästykää ja ihmetelkää, tuijottakaa sokeiksi itsenne ja sokeiksi jääkää! He ovat juovuksissa, vaikkeivät viinistä, hoipertelevat, vaikkeivät väkijuomasta. Sillä JHWH on vuodattanut teidän päällenne raskaan unen hengen ja sulkenut teidän silmänne-profeettanne, ja peittänyt teidän päänne-näkijänne. Niin on kaikki ilmoitus teille niinkuin lukitun kirjan sanat; jos se annetaan kirjantaitavalle ja sanotaan: "Lue tämä", niin hän vastaa: "Ei voi, sillä se on lukittu" ja jos kirja annetaan kirjantaitamattomalle ja sanotaan: "Lue tämä", niin hän vastaa: "En osaa lukea" Ja JHWH sanoi: Koska tämä kansa lähestyy minua suullaan ja kunnioittaa minua huulillaan, mutta pitää sydämensä minusta kaukana, ja koska heidän Eloah'n pelkonsa on vain opittuja ihmiskäskyjä, sentähden, katso, minä vielä teen tälle kansalle kummia tekoja-kummia ja ihmeitä, ja sen viisaitten viisaus häviää, ja sen ymmärtäväisten ymmärrys katoaa."

Suurin syy Raamatun avautumattomuuteen on se, että on omaksuttu paljon ei Raamatullisia oppeja osaksi uskonelämää. Siis ihmisoppeja. Sitten kun yritetään avata näillä ihmisopeilla Raamattua, niin eihän se onnistu. Oppirakennelmistakin tulee omituisen polveilevia ja monimutkaisia. Johtuu siitä kun pakanuuksia yritetään sovittaa Raamattuun. Mm. sielunkuolemattomuus oppi ja kolminaisuusoppi hyviä esimerkkejä.

(Jer.51:7) "Baabel oli JHWH:n kädessä kultainen malja, joka juovutti kaiken maan. Sen viinistä joivat kansat; sentähden kansat tulivat mielettömiksi. "

Baabelin tornissa kehiteltiin maailman ensimmäinen Luojan vastainen uskonto. Koska se tuli ihmisistä saatanan vaikutuksella, voidaan puhua ihmisopeista. Kun luoja sekoitti kielet, ja hajotti kansat ympäri maailmaa, niin ihmisten mukana levisi Baabelin kultti eri oppeineen ja seremonioineen. Nykyään eri uskonnoissa on mm. auringon jumaluus, taivaankuningatar, äiti ja poika kultti jne. Eri uskonnoissa eri tavalla muunneltuina.

Hindulaisuus saattaa olla suorin jatke baabelin tornin kultille, koska hindulaisuuden perustajaa ei historiallisesti tunneta, ja kyseinen uskonnosta löytyy käsittämätön määrä erilaisia jumalia ja jumaluuksia, niin kuin arkeologisten tutkimusten mukaan babyloniassakin oli. Ja intia ei ole maantieteellisesti kauhean kaukana muinaisesta babylonian sijainnista, joka on nykyinen Irak. Käärmettä palvottiin babyloniassa mušḫuššu nimellä. Tämäkin on levinnyt ympäri maailmaa, ja löytyy myös hindulaisuudesta (https://en.wikipedia.org/wiki/Snake_worship).

Kun muinainen babylonin valtakunta tuhottiin, niin babylonialaisia siirtyi Pergamoniin vieden uskontonsa mukanaan. Siksi Raamatussa puhutaan saatanan valtaistuimesta Pergamonissa. Sieltä babylonian systeemi siirtyi roomaan 133 ennen Messiasta. Lopulta tämä systeemi sekoittui Raamatulliseen uskoon apostolien kuoleman jälkeen. Mm. seuraavat asiat on suoraan babylonian uskonnosta: risti on Tammuksen merkki, ankkuri ja kala kalajumala Dagonin merkki, sunnuntai(sunday englanniksi auringonpäivä) auringonjumalan pyhäpäivä. Babel tarkoittaa sekoitusta. Tämä sekoitus on pakanallisia oppeja ja hieman Raamatullisuutta. Tämän sekoituksen ensimmäinen näkyvä edustaja oli rooman katolinen kirkko. Heidän kautta babylonian opit siirtyivät ortodoksisuuteen, protestanttisuuteen ja vapaisiin suuntiin. Hiukan on tehty parannusta baabelin opeista; mm. luovuttu osittain lapsikasteesta ja pyhimysten palvonnasta jne. mutta siltikin on vielä paljon pakanallisia oppeja jäljellä vapaissakin suunnissa.

Nyt takaisin Raamatun kohtaan Jesajassa:

(Jer.51:7) "Baabel oli JHWH:n kädessä kultainen malja, joka juovutti kaiken maan. Sen viinistä joivat kansat; sentähden kansat tulivat mielettömiksi. "

Mikä on viini, josta puhutaan tässä jakeessa? Annetaan Raamatun vastata:

(Ilm.17:2) "hänen, jonka kanssa maan kuninkaat ovat haureutta harjoittaneet ja jonka haureuden viinistä maan asukkaat ovat juopuneet""

Kysymyksessä on siis haureuden viini. Mitä tämä haureus sitten on, ja mihin se johtaa?

(Hoos.4:12) "Minun kansani kysyy puultansa, ja sen sauva sille vastaa; sillä haureuden henki on eksyttäväinen: haureudessa he ovat luopuneet tottelemasta Eloah'iansa. "

Haureus on siis sitä, kun ei totella Luojaa. Tämä haureuden viini aiheuttaa sen. Sanottiin myös että haureuden henki on eksyttäväinen. Kun tätä haureuden viiniä on juonut, joutuu eksyksiin ja tulee eksyttäjäksi.

(Naahum.3:4) "Kaikki tämä porton suuren haureuden tähden, tuon ihanan sulottaren, ovelan velhottaren, joka myi kansakunnat haureudellaan, sukukunnat velhouksillansa."

(1Kor.2:10) "Mutta meille Eloah on sen ilmoittanut Henkensä kautta, sillä Henki tutkii kaikki, Eloah'n syvyydetkin. "

Kun Pyhä Henki, eli Luoja on uskovassa, hän pystyy avaamaan Raamattua, koska Hän tietää kaiken tietämisen arvoisen. Hän on Raamatun alkuperäinen syy, niin totta kai hän tietää miten sitä tulee tulkita. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että uskovaisesta tulisi kaikki tietävä. Emme vain ole niin pimennossa hengellisten asioiden suhteen, kuin nykyään uskovat keskimäärin ovat.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita