Rukoileminen

Mitä Raamattu opettaa rukoilemisesta?

(Luuk. 18:1) "Ja hän puhui heille vertauksen siitä, että heidän tuli aina rukoilla eikä väsyä. "

(Room. 8:26) "Eloah on Henki; ja jotka häntä rukoilevat, niiden tulee rukoilla hengessä ja totuudessa."

(1Tim.2:8) "Minä tahdon siis, että miehet rukoilevat, joka paikassa kohottaen pyhät kädet ilman vihaa ja epäilystä;"

(Valit.3:4) "Kohottakaamme sydämemme ynnä kätemme Eloah'n puoleen, joka on taivaassa."

Koko Raamatussa ei puhuta mitään kädet ristissä rukoilemisesta. Mainitaan vain käsien kohottaminen rukous tarkoituksessa. Kädet ristissä rukoileminen on ihmisoppi. Meidän tulee rukoilemisen ulkoisessakin muodossa noudattaa Luojan sanaa eli Raamattua. Historiakin todistaa että kädet ristissä rukoileminen ei ollut alkuseurakunnan, eikä heti sitä edeltävien uskovaisten tapa: https://www.kysy.fi/kysymys/mista-tulee-tapa-laittaa-kadet-ristiin-rukoiltaessa-kehoitetaanko-nain

Kädet ristissä rukoilemisen tapa näyttäisi muodostuneen Viimeistään paavi Gregorius suuren aikana(kuoli 604), koska hän kirjoitti kädet ristissä rukoilemisesta.

Näyttäisi siltä, että tapa on muodostunut kahdesta asiasta: kädet yhdessä rukoileminen(näin tekevät mm. hindut ja muslimit) ja sitten risti, josta johtuen kädet laitettiin ristiin (kädet kumminkin olivat vielä yhdessä. Ainoastaan sormien asento muuttui.) Muunnos pakanallisesta rukoustavasta pakanallisella symbolilla höystettynä.

Mitä tarkoittaa rukoilla hengessä? Luoja on Totuuden Henki. Kun ihminen ottaa pelastuksen vastaan ja tulee uskoon, tulee häneen Pyhä Henki. (1Kor.3:16) "Ettekö tiedä, että te olette Eloah'n temppeli ja että Eloah'n Henki asuu teissä? " Ei voi rukoilla hengessä, ellei ole syntynyt uudesti ylhäältä. (John.4:23)  "Mutta tulee aika ja on jo, jolloin totiset rukoilijat rukoilevat Isää hengessä ja totuudessa; sillä senkaltaisia rukoilijoita myös Isä tahtoo." Rukoilla totuudessa tarkoittaa että pitää olla mahdollisimman rehellinen suhteessa Luojaan, kun rukoilee.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita